Тиждень цивільного захисту

З метою виховання в учнів свідомого ставлення до безпеки людини, вироблення навичок дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях у Срібненському закладі загальної середньої освіти І – ІІІ ступенів ім. А. Г. Черненка з дошкільним підрозділом з 22.04 по 26.04. 2024 р. було проведено Тиждень цивільного захисту
Протягом тижня для учнів 1-4-х класів проводилася такі заходи: гра «Безпечні та небезпечні ситуації», перегляд інформаційного ролику «Як убезпечитися від надзвичайної ситуації» https://www.youtube.com/watch?v=GqSIUKnxFHA, перегляд мультфільму «Казка про вогняну іскринку. Як поводитися під час пожежі» https://www.youtube.com/watch?v=o3TweRXIthk. Проведено виховну годину у 3 класі «Мінна безпека», де діти повторили правила поведінки з вибухонебезпечними предметами; з’ясували, яку небезпеку несуть міни та вибухонебезпечні предмети; виконали тематичні завдання, переглянули навчальне відео та пройшли квест.
Для учнів 5 класу було проведено ранкову зустріч, де діти взяли участь у вікторині «Мінна безпека». Відпрацювали навички розпізнавання різних видів небезпек та алгоритм дій у разі виявлення вибухонебезпечних предметів; ознайомилися з різновидами мін за призначенням.
Для учнів 6 класу було проведено практичне заняття «Вчимося діяти у надзвичайних ситуаціях». Повторили правила дорожнього руху, пожежної безпеки, пригадали практичні навички з надання домедичної допомоги, відпрацювали алгоритм дій у різних надзвичайних ситуаціях; виконали вправу «Збери тривожну валізу»; обговорили послідовність дій у разі звернення до рятувальних служб (основи здоров’я).
Для учнів 7-9 класів було проведено вікторину «Що таке цивільний захист?». Школярі згадали, які ж основні заходи з цивільного захисту включають до плану дій у надзвичайній ситуації; з’ясували, які ситуації можуть вимагати евакуації, які дії треба здійснити під час евакуації.
Для учнів 8 класу було проведено урок «Вплив воєнних дій та терористичних актів на навколишнє середовище. Хімічне, біологічне, радіологічне забруднення, пов’язане з НС техногенного та соціального походження» (основи здоров’я).
Також у 8 класі пройшла виховна година під гаслом «Правила дорожнього руху знай, життя і здоров’я оберігай!», учні повторили правила дорожнього руху, дізналися цікаву інформацію про походження дорожніх знаків та їх значення.
Для учнів 11 класу проведено практичне заняття «Накладання пов’язок». Учасники заняття відпрацювали навички накладання пов’язок на різні ділянки тіла (урок «Захист Вітчизни»).